Dostawcy

Brak dostawców

Indeks: MASŁO

Marka: Schokinag

Masło kakaowe 0,5 kg.

(0)

Masło kakaowe inaczej nazywane również tłuszczem kakaowym lub jadalnym olejem kakaowym, to roślinny tłuszcz stały otrzymywany z nasion dojrzałych owoców kakaowca właściwego. Aby pozyskać masło kakaowe, ścina się dojrzałe owoce kakaowca i po oczyszczeniu ziaren poddaje się je wytłaczaniu na ciepło. Są w 100% czyste, mają neutralny smak i kolor. Pozostałość...

Cena 34,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: LU425015

Marka: Lubeca

Mąka migdałowa Lubeca 0,5 kg

(0)

Mąka migdałowa, otrzymywana jest poprzez zmielenie migdałów. Charakteryzuje się biała barwą oraz słodkim migdałowym smakiem. Szczególnie często jest stosowana do wypieków tortów, ciast i ciasteczek. Bardzo często z mąki migdałowej wypiekany jest również chleb (popularny w diecie paleo). Idealnie nadaje się do tworzenia makaroników. Polecana jest osobom...

Cena 28,80 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: Migd M

Marka: AGA-HOLTEX

Mąka Migdałowa 0,5 kg

(0)

Mąka migdałowa, otrzymywana jest poprzez zmielenie migdałów. Kraj pochodzenia USA. Charakteryzuje się biała barwą oraz słodkim migdałowym smakiem. Szczególnie często jest stosowana do wypieków tortów, ciast i ciasteczek. Bardzo często z mąki migdałowej wypiekany jest również chleb (popularny w diecie paleo). Idealnie nadaje się do tworzenia makaroników....

Cena 22,20 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie
Wszystkie bestsellery
  • Banner

Masło kakaowe 0,5 kg.

MASŁO

Masło kakaowe inaczej nazywane również tłuszczem kakaowym lub jadalnym olejem kakaowym, to roślinny tłuszcz stały otrzymywany z nasion dojrzałych owoców kakaowca właściwego. Aby pozyskać masło kakaowe, ścina się dojrzałe owoce kakaowca i po oczyszczeniu ziaren poddaje się je wytłaczaniu na ciepło. Są w 100% czyste, mają neutralny smak i kolor. Pozostałość jaka zostaje z tego procesu, wykorzystywana jest do produkcji proszku kakaowego. Masło kakaowe jest jednym z bardziej stabilnych tłuszczów, zawiera naturalne przeciwutleniacze, które zapobiegają jełczeniu, przez co umożliwiają przechowywanie masła kakaowego bez dodatku konserwantów. Temperatura topnienia tłuszczu kakaowego wynosi 30–35 °C.

34,00 zł
Brutto
Ilość

Opis

W przemyśle cukierniczym masło kakaowe wykorzystywane jest w produkcji słodyczy. Przede wszystkim jest jednym z podstawowych składników czekolady. Stanowi jedyny pochodzący od kakaowca składnik czekolad białych, niezawierających kakao.

Masło kakaowe jest wspaniałą bazą do sporządzania kolorowych barwników. Jest również doskonałym składnikiem do regulowania płynności czekolady. Dodanie masła kakaowego w niewielkim procencie do całkowitej objętości czekolady sprawi, że będzie ona płynniejsza, zwiększy się również jej połysk i łamliwość.

Masło kakaowe należy chronić przed światłem i przechowywać w niskiej temperaturze.

Wartości odżywcze w 100 g produktu:

Wartość energetyczna: 900 kcal/3700 KJ

Tłuszcze 100 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 62 g

Węglowodany: 0 g

Białko: 0 g

Sól: 0 g

Sód: 0 mg

Błonnik: 0 g

Dostępne w stałej ofercie w Krakowie.

 

Szczegóły produktu
Schokinag
MASŁO
16 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: Migd M

Marka: AGA-HOLTEX

Mąka Migdałowa 0,5 kg

(0)

Mąka migdałowa, otrzymywana jest poprzez zmielenie migdałów. Kraj pochodzenia USA. Charakteryzuje się biała barwą oraz słodkim migdałowym smakiem. Szczególnie często jest stosowana do wypieków tortów, ciast i ciasteczek. Bardzo często z mąki migdałowej wypiekany jest również chleb (popularny w diecie paleo). Idealnie nadaje się do tworzenia makaroników....

Cena 22,20 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: 10/2-BC_COW

Marka: Barry Callebaut

Beziki Białe opak. 350 g

(0)

Mini beziki to delikatna posypka w formie małych pastylek charakteryzująca się przyjemną chrupkością. Stanowi fantastyczny element dekoracyjny. Idealnie nadaje się do dekorowania tortów, deserów lodowych, gofrów, pitnej czekolady oraz ciast. Świetnie komponuje się w musach owocowych. Wytworzone bez dodatku jajek.

Cena 23,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: 2BE8-31710

Marka: MARIS

Mak biały 1 kg

(0)

Biały mak charakteryzuje się smakiem nieco delikatniejszym i słodszym od maku niebieskiego. Ziarenka maku białego są drobniejsze i twardsze. Biały mak to doskonałe źródło żelaza, magnezu i cynku. Jest również bogaty w witaminy, głównie z grupy B w tym foliany.  Wykorzystuje się go głównie w cukiernictwie, jako nadzienie do makowców, ciast, ciasteczek,...

Cena 22,30 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: FC-K110

Marka: Food Colors

Syrop glukozowy 500g

(0)

Syrop glukozowy polskiej firmy Food Colours to płynna glukoza, wykorzystywana m.in. przy samodzielnym robieniu masy cukrowej. Naturalny słodzik stosowany do słodzenia, produkcji mas cukrowych, lukru plastycznego, uplastyczniania czekolady. Idealny do słodzenia lodów, soków, napojów, wypieków. W opakowaniu 0,5 kg. 

Cena 17,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Marka: Victon

Skórka Pomarańczy opak. 250g

(0)

Skórka pomarańczowa to tylko pozornie zbędny element pomarańczy, choćby dlatego, że zawiera 10 razy więcej witaminy C niż sok z tego owocu! Ponadto dzięki zawartości wit. C służy nie tylko naszemu zdrowiu, ale także naszemu wyglądowi. Skórka pomarańczowa kandyzowana doskonale sprawdza się w cukiernictwie, przy pieczeniu wszelkiego rodzaju serników, ciast...

Cena 4,50 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: 21-LE-232330

Marka: LeaGel

Loveria Gorzka Czekolada 1,2 kg

(0)

Loveria marki LeaGel to wyśmienity krem o intensywnym i miękkim smaku, idealny do urozmaicenia smaku lodów, dekorowania, lukrowania tortów, nadziewania naleśników czy przygotowania pysznego iced latte. Nadaje niepowtarzalny, głęboki smak produktom. Produkt wegański. Dostępny w czterech smakach: gorzka czekolada, klasyczny orzech z czekoladą, karmel oraz...

Cena 57,90 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: BL-09730

Marka: Barbara Decor

Chrupiące kulki w białej czekoladzie 0,5 kg

(0)

Chrupiące ryżowe kulki w białej czekoladzie od Barbara Decor, to doskonała przekąska oraz dodatek do deserów. Mają postać drobnych 4 mm perełek. Nadają wspaniałej chrupkości i lekkości pralinom, batonom, ciastom czy tabliczkom czekolady. Białe kuleczki znajdą również zastosowanie przy dekoracji deserów lodowych, wypieków oraz napojów z bitą śmietaną.

Cena 28,50 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 21-LE-232230

Marka: LeaGel

Loveria Pistacja 1,2 kg

(0)

Loveria marki LeaGel to wyśmienity krem o intensywnym i miękkim smaku, idealny do urozmaicenia smaku lodów, dekorowania, lukrowania tortów, nadziewania naleśników czy przygotowania pysznego iced latte. Nadaje niepowtarzalny, głęboki smak produktom. Dostępny w czterech smakach: pistacja, gorzka czekolada, klasyczny orzech z czekoladą oraz karmel.

Cena 129,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: LU-009604

Marka: Lubeca

Marcepan Lubeca 200 g

(0)

Marcepan to słodka, kremowa masa cukiernicza niemieckiej firmy Lubeca. Marcepan jest mieszanką prażonych i zmielonych migdałów oraz cukru. Konsystencją przypomina miękką glinę, która pod wpływem ciepła staje się plastyczna i  idealnie nadaje się do modelowania i formowania w warstwy lub inne kształty.  Coraz większą popularnością cieszy się barwiony...

Cena 14,40 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: JABEX_KOKOS

Marka: Jabex

Krem kokosowy 3 kg

(0)

Wyjątkowy krem kokosowy firmy Jabex  o bardzo aromatycznym, kokosowym smaku i aksamitnej, smarownej konsystencji. Wspaniale sprawdzi się do bezpośredniego dozowania do tartaletek, do wypieku słodkich bułek, croissantów, do łączenia z innymi tłuszczami czy kremami, np. do bitej śmietany w ciastach. Znajduje szerokie zastosowanie w nadzieniach do rurek, w...

Cena 64,05 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 212730

Marka: LeaGel

Pasta Pistacjowa

(0)

Pasta pistacjowa Leagel to 100% czystej, naturalnej i niesłodzonej pasty wyprodukowanej z lekko prażonych i drobno mielonych pistacji. Zachwyca pięknym kolorem dojrzałej zieleni z wyczuwalną nutą prażenia. Znajduje zastosowanie jako  półprodukt do produkcji lodów, musów ale również to wspaniała baza do tworzenia kremów, sosów, nadzień do trufli lub...

Cena 223,20 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: HU-KAJMAK

Marka: Beneta

Kajmak Klasyczny

(0)

Masa kajmakowa to bardzo gęsta, słodka i rozciągliwa masa, którą wzbogacić możemy dodatkiem z wanilii, czekolady, kawy czy kakao. W smaku przypomina karmel oraz bardzo popularne cukierki krówki. Zalecana jest do przekładania ciast, wafli, przystrajania mazurków  oraz innych wypieków, może też posłużyć jako polewa. Bardzo długo zachowuje nadany jej...

Cena 17,90 zł
Więcej
W magazynie
chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Śledź nas na Facebooku