Masło kakaowe 0,5 kg.

MASŁO
Ocena 
28,45 zł
Brutto
Ilość

  • Sklep ReGusto używa Certyfikatu SSL dla zabezpieczenia transakcji płatniczych. Sklep ReGusto używa Certyfikatu SSL dla zabezpieczenia transakcji płatniczych.
  • Zamówione produkty przygotowujemy do wysyłki w czasie 12 godzin od momentu zarejestrowania zamówienia.
Całkowity czas realizacji zamówienia (wraz z dostawą) wynosi od 2-3 dni roboczych - jeśli produkt znajduje się na magazynie. 
W innych przypadkach prosimy o kontakt. Zamówione produkty przygotowujemy do wysyłki w czasie 12 godzin od momentu zarejestrowania zamówienia. Całkowity czas realizacji zamówienia (wraz z dostawą) wynosi od 2-3 dni roboczych - jeśli produkt znajduje się na magazynie. W innych przypadkach prosimy o kontakt.
  • Warunki dostawy

Zamówienia realizujemy poprzez firmę DPD, lub wybraną przez Klienta  inna firmę kurierską Warunki dostawy Zamówienia realizujemy poprzez firmę DPD, lub wybraną przez Klienta inna firmę kurierską
Opis

Masło kakaowe inaczej nazywane również tłuszczem kakaowym lub jadalnym olejem kakaowym, to roślinny tłuszcz stały otrzymywany z nasion dojrzałych owoców kakaowca właściwego. Aby pozyskać masło kakaowe, ścina się dojrzałe owoce kakaowca i po oczyszczeniu ziaren poddaje się je wytłaczaniu na ciepło. Są w 100% czyste, mają neutralny smak i kolor. Pozostałość jaka zostaje z tego procesu, wykorzystywana jest do produkcji proszku kakaowego. Masło kakaowe jest jednym z bardziej stabilnych tłuszczów, zawiera naturalne przeciwutleniacze, które zapobiegają jełczeniu, przez co umożliwiają przechowywanie masła kakaowego bez dodatku konserwantów. Temperatura topnienia tłuszczu kakaowego wynosi 30–35 °C.

W przemyśle cukierniczym masło kakaowe wykorzystywane jest w produkcji słodyczy. Przede wszystkim jest jednym z podstawowych składników czekolady. Stanowi jedyny pochodzący od kakaowca składnik czekolad białych, niezawierających kakao.

Masło kakaowe jest wspaniałą bazą do sporządzania kolorowych barwników. Jest również doskonałym składnikiem do regulowania płynności czekolady. Dodanie masła kakaowego w niewielkim procencie do całkowitej objętości czekolady sprawi, że będzie ona płynniejsza, zwiększy się również jej połysk i łamliwość.

Masło kakaowe należy chronić przed światłem i przechowywać w niskiej temperaturze.

 

Szczegóły produktu
Schokinag
MASŁO
Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz swoją opinię

Alcas Przykrywka  na 6/9 szt.Makaroników

Masło kakaowe 0,5 kg.

Napisz swoją opinię
16 innych produktów w tej samej kategorii:

Śledź nas na Facebooku