Indeks: MASŁO

Marka: Schokinag

Masło kakaowe 0,5 kg.

(0)

Masło kakaowe inaczej nazywane również tłuszczem kakaowym lub jadalnym olejem kakaowym, to roślinny tłuszcz stały otrzymywany z nasion dojrzałych owoców kakaowca właściwego. Aby pozyskać masło kakaowe, ścina się dojrzałe owoce kakaowca i po oczyszczeniu ziaren poddaje się je wytłaczaniu na ciepło. Są w 100% czyste, mają neutralny smak i kolor. Pozostałość...

Cena 34,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: LU425015

Marka: Lubeca

Mąka migdałowa Lubeca 0,5 kg

(0)

Mąka migdałowa, otrzymywana jest poprzez zmielenie migdałów. Charakteryzuje się biała barwą oraz słodkim migdałowym smakiem. Szczególnie często jest stosowana do wypieków tortów, ciast i ciasteczek. Bardzo często z mąki migdałowej wypiekany jest również chleb (popularny w diecie paleo). Idealnie nadaje się do tworzenia makaroników. Polecana jest osobom...

Cena 25,90 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: MM-Decor

Marka: Master Martini

Śmietana Słodka Decor UP 1 l.

(0)

Włoski krem firmy Master Martini to roślinny, gotowy produkt do ubijania. Przed ubiciem krem należy dobrze schłodzić do temperatury około 5-10 stopni C, dzięki czemu podczas ubijania ma szansę zwiększyć swoją objętość nawet trzykrotnie! Delikatnie słodka masa idealnie nadaje się do dekorowania i przekładania ciast oraz tortów, do przygotowania różnego...

Cena 9,20 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie bestsellery
  • Banner

Masło kakaowe 0,5 kg.

MASŁO

Masło kakaowe inaczej nazywane również tłuszczem kakaowym lub jadalnym olejem kakaowym, to roślinny tłuszcz stały otrzymywany z nasion dojrzałych owoców kakaowca właściwego. Aby pozyskać masło kakaowe, ścina się dojrzałe owoce kakaowca i po oczyszczeniu ziaren poddaje się je wytłaczaniu na ciepło. Są w 100% czyste, mają neutralny smak i kolor. Pozostałość jaka zostaje z tego procesu, wykorzystywana jest do produkcji proszku kakaowego. Masło kakaowe jest jednym z bardziej stabilnych tłuszczów, zawiera naturalne przeciwutleniacze, które zapobiegają jełczeniu, przez co umożliwiają przechowywanie masła kakaowego bez dodatku konserwantów. Temperatura topnienia tłuszczu kakaowego wynosi 30–35 °C.

34,00 zł
Brutto
Ilość

Opis

W przemyśle cukierniczym masło kakaowe wykorzystywane jest w produkcji słodyczy. Przede wszystkim jest jednym z podstawowych składników czekolady. Stanowi jedyny pochodzący od kakaowca składnik czekolad białych, niezawierających kakao.

Masło kakaowe jest wspaniałą bazą do sporządzania kolorowych barwników. Jest również doskonałym składnikiem do regulowania płynności czekolady. Dodanie masła kakaowego w niewielkim procencie do całkowitej objętości czekolady sprawi, że będzie ona płynniejsza, zwiększy się również jej połysk i łamliwość.

Masło kakaowe należy chronić przed światłem i przechowywać w niskiej temperaturze.

Wartości odżywcze w 100 g produktu:

Wartość energetyczna: 900 kcal/3700 KJ

Tłuszcze 100 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 62 g

Węglowodany: 0 g

Białko: 0 g

Sól: 0 g

Sód: 0 mg

Błonnik: 0 g

Dostępne w stałej ofercie w Krakowie.

 

Szczegóły produktu
Schokinag
MASŁO
16 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: 21-LE-232230

Marka: LeaGel

Loveria Pistacja 1,2 kg

(0)

Loveria marki LeaGel to wyśmienity krem o intensywnym i miękkim smaku, idealny do urozmaicenia smaku lodów, dekorowania, lukrowania tortów, nadziewania naleśników czy przygotowania pysznego iced latte. Nadaje niepowtarzalny, głęboki smak produktom. Dostępny w czterech smakach: pistacja, gorzka czekolada, klasyczny orzech z czekoladą oraz karmel.

Cena 125,00 zł
Więcej
Ostatnie sztuki w magazynie

Indeks: UN-0419

Marka: Dawn

Decorgel Truskawka Dawn 3 kg.

(0)

Dekoracyjny żel gotowy do użycia o wyjątkowym smaku i wyglądzie. Posiada wspaniały połysk. Jest łatwy w użyciu, odporny na zamrażanie i odmrażanie, toteż idealnie nadaje się do dekoracji różnego rodzaju ciast i wypieków. Produkt dostępny jest w wariancie neutralnym, czekoladowym oraz białym. Zapakowany w wygodnym, przenośnym 3 kilogramowym wiaderku.

Cena 92,70 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: DCP-22SP-760

Marka: Cacao Barry

Cacao Barry Extra Brute 22%-24% 0,5 kg

(0)

Proszek kakaowy alkalizowany 22 %- 24 % to kolejny wyśmienity produkt francuskiej marki Cacao Barry. Jest to kakao jasne, intensywnie czerwone, bardzo aromatyczne. Idealny produkt do musów, trufli, kremów, lodów, sorbetów, pokryć cukierniczych oraz dekoracji. Nadaje wypiekom głęboki czekoladowy smak. Jego nieduża ilość potrafi nadać wyjątkowy smak deserom...

Cena 26,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: PAC029K02

Marka: Saracino

Pasta Vanilla Bourbon Saracino 200 g.

(0)

Skoncentrowana pasta smakowo-zapachowa firmy Saracino stworzona została z myślą o udoskonaleniu naszych deserów, lodów, sosów czy wypieków.  Dzięki swej stabilności termicznej, idealnie nadaje się do pieczenia przez co ciasta, babeczki, makaroniki nabierają wyjątkowego smaku , koloru i aromatu. Może zawierać śladowe ilości jajka, orzeszków ziemnych, soi,...

Cena 25,00 zł
Więcej
Ostatnie sztuki w magazynie

Indeks: PAF007K02

Marka: Saracino

Pasta Kokos Saracino 200 g.

(0)

Skoncentrowana pasta smakowo-zapachowa firmy Saracino stworzona została z myślą o udoskonaleniu naszych deserów, lodów, sosów czy wypieków.  Dzięki swej stabilności termicznej, idealnie nadaje się do pieczenia przez co ciasta, babeczki, makaroniki nabierają wyjątkowego smaku, koloru i aromatu. Może zawierać śladowe ilości jajka, orzeszków ziemnych, soi,...

Cena 22,50 zł
Więcej
Ostatnie sztuki w magazynie

Indeks: PAF011K02

Marka: Saracino

Pasta Cytryna Saracino 200 g.

(0)

Skoncentrowana pasta smakowo-zapachowa firmy Saracino stworzona została z myślą o udoskonaleniu naszych deserów, lodów, sosów czy wypieków.  Dzięki swej stabilności termicznej, idealnie nadaje się do pieczenia przez co ciasta, babeczki, makaroniki nabierają wyjątkowego smaku, koloru i aromatu. Może zawierać śladowe ilości jajka, orzeszków ziemnych, soi,...

Cena 22,50 zł
Więcej
W magazynie

Marka: Victon

Skórka Pomarańczy opak. 250g

(0)

Skórka pomarańczowa to tylko pozornie zbędny element pomarańczy, choćby dlatego, że zawiera 10 razy więcej witaminy C niż sok z tego owocu! Ponadto dzięki zawartości wit. C służy nie tylko naszemu zdrowiu, ale także naszemu wyglądowi. Skórka pomarańczowa kandyzowana doskonale sprawdza się w cukiernictwie, przy pieczeniu wszelkiego rodzaju serników, ciast...

Cena 4,50 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: LU-009604

Marka: Lubeca

Marcepan Lubeca 200 g

(0)

Marcepan to słodka, kremowa masa cukiernicza niemieckiej firmy Lubeca. Marcepan jest mieszanką prażonych i zmielonych migdałów oraz cukru. Konsystencją przypomina miękką glinę, która pod wpływem ciepła staje się plastyczna i  idealnie nadaje się do modelowania i formowania w warstwy lub inne kształty.  Coraz większą popularnością cieszy się barwiony...

Cena 14,40 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: E5B9-44108

Marka: BARIMA

Kakao Extra Ciemne 22-24% 0,5 kg

(0)

Kakao w proszku o zawartości masła kakaowego wynoszącej od 22 do 24%. Kakao Extra Dark odznacza się wyjątkowym, pełnym aromatem i ciemnym bordowo – brązowym kolorem. Idealne do dekorowania oraz łączenia z kremami i masami cukierniczymi.

Cena 23,50 zł
Więcej
Ostatnie sztuki w magazynie

Indeks: 18062095

Marka: Bakels

Polewa ciemna Non Temp Dark 0,5 kg

(0)

Polewa ciemna - gotowy produkt "Non Temp". Podkreśla smak czekolady oraz nadaje połysk wyrobom cukierniczym. Po lekkim podgrzaniu nadaje się do bezpośredniego użycia. Doskonale sprawdzi się przy produkcji ganaszy a jej stabilność pozwala na modelowanie różnego rodzaju dekoracji cukierniczych w postaci rysunków bądź napisów na wyrobach cukierniczych.

Cena 14,50 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: HU-KAJMAK

Marka: Beneta

Kajmak Klasyczny

(0)

Masa kajmakowa to bardzo gęsta, słodka i rozciągliwa masa, którą wzbogacić możemy dodatkiem z wanilii, czekolady, kawy czy kakao. W smaku przypomina karmel oraz bardzo popularne cukierki krówki. Zalecana jest do przekładania ciast, wafli, przystrajania mazurków  oraz innych wypieków, może też posłużyć jako polewa. Bardzo długo zachowuje nadany jej...

Cena 12,75 zł Cena podstawowa 15,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: JABEX_KINDER NUT

Marka: Jabex

Krem Kinder Nut 5 kg

(0)

Krem Kinder Nut Creme firmy Jabex to idealne połączenie 15 % pasty z orzechów laskowych, czekolady oraz mleka. Ma szerokie zastosowanie w cukiernictwie i słodkiej gastronomii. Można go łączyć ze śmietaną.  Produkt należy przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25 st. C.

Cena 102,50 zł
Więcej
Ostatnie sztuki w magazynie

Indeks: 10/2-BC_COW

Marka: Barry Callebaut

Beziki Białe opak. 350 g

(0)

Mini beziki to delikatna posypka w formie małych pastylek charakteryzująca się przyjemną chrupkością. Stanowi fantastyczny element dekoracyjny. Idealnie nadaje się do dekorowania tortów, deserów lodowych, gofrów, pitnej czekolady oraz ciast. Świetnie komponuje się w musach owocowych. Wytworzone bez dodatku jajek.

Cena 23,00 zł
Więcej
Ostatnie sztuki w magazynie
chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Śledź nas na Facebooku